8 листопада 2020 р.

Моя Україна – у серці єдина!


Мова - душа нації, її співучий голос, святиня й найцінніший скарб. 9 листопада вся Україна відзначає важливе свято – День української писемності та мови.

У сучасних умовах День української мови і писемності - не просто свято, це нагадування нації про основний її обов'язок - любити, оберігати й розвивати свою національну святиню, свій національний скарб.

Щорічно учні та вчителі нашої школи беруть участь у відзначенні цього свята. Винятком не став і цей рік. З учнями 4-Б класу було проведено гру – квест «Україна – скарби нації», де діти здійснили віртуальну подорож картою України, поповнили і збагатили свої знання про національні та державні символи України.  

Шлях до скарбу був простий, кожна група дітей вибравши завдання та відшукавши відповідь на малюнках, лопали кульку та діставали з неї частину пазлу, і поки вчитель читав цікаві факти про символи, діти клеїли ці пазли на карті. Зібравши карту з пазлів діти на зворотньому боці змогли прочитати напис «Моя Україна – у серці єдина!», діти гуртом почали шукати те серце яке ховало скарб (медальки з символами). З великим задоволенням і радістю діти кілька хвилин розглядали свої "скарби". Емоції переповнювали дитячі сердечка. Це був красивий, цікавий та патріотичний захід який точно залишиться в пам'яті дітей. 












                                      











Немає коментарів:

Дописати коментар