14 жовтня 2020 р.

Конкурсно - розважальна програма "Козацькі забави"

14 жовтня православні  християни святкують день Покрови Пресвятої  Богородиці. І водночас цей день відзначається Днем українського козацтва. У незалежній Україні це свято  офіційно існує з 1999 року.

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книжок, художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави – Гімні України.

Козак в уявленні українця – це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.

За давньою традицією з учнями 4 – Б класу було проведено спортивні змагання «Козацькі забави». Метою  заходу було у  формі  гри  збагатити  знання дітей про  історію українського народу, традиції. Розширити знання про  козаччину в Україні. Показати, якими мужніми, стійкими, сміливими були  наші предки. Сприяти розширенню світогляду дітей. Розвивати  пізнавальні інтереси, інтерес до історичного минулого  України, до народної творчості.  Виховувати любов до Батьківщини, національного фольклору, повагу до самовідданих захисників кордонів, патріотів рідної держави.

Змагання розпочалося із шикування та привітання команд: «Спритні» і «Кмітливі». Учні виборювали перемогу у шести конкурсах, а саме:  «Козацька кмітливість», «Хто кого пересилить»,«Козацька естафета», «Влучні вояки», «Перетягування канату», «Забави кашоварів».

Діти з честю впоралися з усіма завданнями козацької естафети і не посоромилися звання нащадків славних українських козаків. Всі залишились задоволені, перемогла «дружба». Кожен учасник отримав  подяку за участь у конкурсах.










Немає коментарів:

Дописати коментар