21 лютого 2021 р.

«Пригоди у чарівній країні Української мови»

 

     "Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема",-  писав Володимир Сосюра.  Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов'язок кожної людини.

      Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року. Мова – це історія народу, його світогляд, душа, генетичний код нації.

     19 лютого напередодні свята, з учнями 4-Б класу було проведено квест – гру «Пригоди у чарівній країні Української мови». Клас був поділений на дві групи «Пізнайки» та «Всезнайки».  Пригоди тривали у казковому королівстві. Шість зупинок дало учням змогу розширити знання про рідну українську мову, про її значення у житті кожного із нас. Побачити красу і мелодійність української мови зам допомогою народної творчості, творів поетів, письменників. Розширити уявлення про багатство і красу рідного слова. Виховати любов до рідної землі, свого народу, рідної мови. Сформувати вміння дотримуватися правил колективної гри.

     Переможцем стала дружба. Всі діти отримали з чарівної скриньки винагороду «Знавець української мови». Радісні обличчя означали, що всі отримали масу позитивних емоцій.

     Шануймо і любімо рідну мову, піклуймося про неї, розкриваймо для себе її велич й могутню силу. Збережімо її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!



















Немає коментарів:

Дописати коментар