22 січня 2019 р.

«Україна в нас єдина!»


Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить.
Нам берегти тебе, Соборну і єдину,
І нам твою історію творить!
                                Ліна Костенко

      Україна – це земля, де народилися і живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки. Це наша мати – Батьківщина. В кожного одна Вітчизна і кожен має любити її.
      День Соборності — свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.   
      З нагоди цього свята всі учні та вчителі початкових класів одягли вишиванки, щоб підкреслити свою національну приналежність та важливість події для кожного з нас. Класними керівниками було проведено  тематичні години спілкування,  інформаційні хвилинки. Головна мета заходів - формувати уявлення дітей про свято Соборності України, розширювати їхні знання про свою державу, виховувати патріотичні почуття. В доступній формі учням було розтлумачино слово  «соборність».   Говорили про державні символи, співали гімн. Не  обійшлося й без розмов про анексований Крим та військові дії  на Донбасі. Діти  прониклися справжнім почуттям гордості за  українську  націю. А на прикінці дня учні прийняли участь у флешмобі «Україна в нас єдина!»
    Учні вкотре  переконалися, що Свобода, Незалежність, Соборність – це ті цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Відео Флешмоб "Україна в нас єдина!"











Немає коментарів:

Дописати коментар