20 квітня 2018 р.

День ЦЗ в початковій школі


Напередодні Другої світової війни, з ініціативи декількох європейських держав, французький генерал медичної служби Жорж Сен-Поль заснував у Парижі «Асоціацію Женевських зон»  для створення шляхом угод локальних зон безпеки в усіх країнах, яка потім була перетворена на Міжнародну організацію цивільної оборони (МОЦО).
У 1972 році ця організація отримала статус міжурядової, сьогодні  у її складі 50 країн, ще вісім держав мають статус спостерігачів, у тому числі й Україна. Тому і Очаківська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 долучилася до  поширення ідей та практичних навичок, які варто виконувати під час  надзвичайних ситуацій.
Отож 20 квітня  2018 року був проведений показовий  День цивільного захисту. Основними заходами, проведеними в цей день, стали:
ü заняття ЦЗ «Евакуація школи під час пожежі»;
ü відпрацювання прийомів користування засобами індивідуального захисту (тренування по одяганню індивідуальних масок), транспортування і мобілізації постраждалих під час HC;
ü проведення педагогами школи різноманітних виховних заходів, які сприяли удосконаленню теоретичних знань та практичних навичок щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій: година спілкування «Правила поведінки у природі. Надзвичайні ситуації», усний журнал «Школярам про цивільний захист», урок-подорож «Знає хай дитина кожна – жартувать з вогнем не можна», виступ шкільної агітбригади ДЮП «Оптимус» «Прожити одне життя – вберегти тисячі!», перегляд презентації  «Правила поведінки у НС»;
ü конкурс плакатів та малюнків на тему цивільного захисту населення;
Підведення підсумків відбулося на загальношкільній лінійці, яка розпочалася виступом шкільної агітбригади «Оптимус», учасники якої закликали не жартувати з вогнем. Слід зазначити, виступ дівчаток був дуже змістовним, цікавим та повчальним. Виступ супроводжувався відео презентацією, що сприяло кращому засвоєнню інформації.
Учителі та учні початкових класів дякують педагогу-організатору Єгурновій О.М. за активну співпрацю та долучення старших учнів у організації Дня цивільного захисту.
На лінійці були оголошені подяки класам, котрі швидко і мобільно діяли під час навчальної пожежі.
Проведені заходи показали практичну готовність учнів та колективу школи діяти за сигналами оповіщення Цивільного захисту при виникненні надзвичайної ситуації.
Учні школи поділилися враженнями від сьогоднішнього дня:
«Дуже сподобалося, тепер знаю як діяти під час пожежі» ( Діана, 4 клас);
«Усе було чудесно! Найбільше мені сподобався танок дівчаток агітбригади»  (Софія, 2 клас);
«Мені було дуже цікаво слухати дітей, які розповідали  про різні катастрофи. Виступ агітбригади був дуже цікавим» (Марійка, 3 клас);
Слід пам’ятати, що «Спасіння потопаючого, справа самого потопаючого», тож наше життя залежить від наших знань, дій та умінь. 20 квітня був лише один тренувальний день, але ці уміння і навички треба міцно закарбувати у своїй поведінці та свідомості. Адже лише свідоме ставлення до проблем надає шлях до їх вирішення.









Немає коментарів:

Дописати коментар