21 січня 2022 р.

День соборності України

       В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.

     З метою виховання національної свiдомостi учнів, формування рис громадянина Української держави, поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу, поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу, виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини у школі до Дня Соборності України були проведені відповідні заходи.

  З учнями 1-Б класу проведено годину спілкування під назвою «Соборна Україна одна на всіх як оберіг». А наприкінці заходу прийняли участь в акції «Живий ланцюжок» де учні 1-4 класів об’єдналися, показуючи, що сила нашого народу – в єдності всіх людей, що населяють державу, а сила нашої школи – в єдності всіх її учнів. Головне, що діти самі дійшли висновку: разом завжди краще, ніж “окремо” чи “самому”, що ми усі - одна родина, Ми єдина Україна! 







Немає коментарів:

Дописати коментар