3 грудня 2021 р.

Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”

 Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” , яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 

З учнями 1-Б класу провели бесіду з елементами психологічного тренінгу «Скажемо насильству – НІ!». Мета заходу: з’ясувати суть поняття «насильство», розвивати знання про відповідальність за свої дії, вчинки, розвивати уміння брати приклад з хорошої поведінки людей; підвищувати рівень згуртованості даної групи учнів, надати можливість учасникам проявити індивідуальність; поінформувати про те, як можна захистити себе, свою гідність і свої права, але розкрити питання нерозривної єдності прав і обов’язків; попереджувати насильство серед підлітків.
   Заняття було побудоване на  тренінгових вправах, що дало можливість широко  використовувати діяльність учнів, почути їх міркування.  Обговорили кола насильства та наслідки конфліктних ситуацій,  в яких страждає не тільки  жертва, а й агресор. За допомогою запропонованих вправ, під час перегляду та обговорень ситуацій діти були обурені тими наслідками, які утворюються через жорстоке поводження у родинах та серед однолітків. 
   Під час анкетування дітей було виявлено, що насильства у їхніх сім’ях немає. Доречним була притча «Все залишає свій слід», де учні підтвердили,  що дійсно будь-який поганий вчинок лишає слід у душі, який  довгий час не загоюється.
   Після проведення заходу було видно результат, що дана тема затронула «за живе» учнів, кінцевим лозунгом стала фраза з улюбленого мультфільму: «Діти, давайте жити дружно!».






Немає коментарів:

Дописати коментар