23 травня 2018 р.

Свято Букваря

23 травня в 1 класі традиційно відбулося свято головної книжки –  Букваря,  мета якого -  допомогти учням зрозуміти, що після Букваря їхнє навчання  буде і надалі продовжуватися;
ознайомити з новими  підручниками, за якими  вони будуть вчитися в 2 класі; розвивати  пізнавальні інтереси, виховувати  любов до книжки. Підготувала його  класний керівник Зуєва А.С.  Влаштувати справжнє дійство їй допомагали й учні 5-Б класу: Колбасникова Н., Єрьоміна А., Олійник Д., Шевченко В., Ковтунов Д., Пасікова Д., Коваль П., Яковенко А., Ромашкевич М. та учні 2 класу: Патенко С., Григоревський О., Шеремет М.
   «Благословенна та година, коли до рук бере Буквар дитина…», - такими словами розпочала свято Анастасія Сергіївна. Минуло всього дев’ять місяців відтоді, як першокласники прийшли до школи. Вони були   несміливими і дещо незграбними, більшість із них не вміли читати. А зараз, на святі Букваря, всі підтвердили своє звання «учня» й продемонстрували знання алфавіту, вміння виразно декламувати вірші, знаходити і виправляти помилки в словах, співати й рахувати. А головне – показали, що навчилися дружити і допомагати один одному. В ході випробувань, що пропонували казкові герої, першокласники зробили висновок про важливість навчання. На святі панувала радісна родинна атмосфера, яку разом з учнями розділили їхні батьки та друзі, вчителі, яким також були запропоновані цікаві завдання. Присутнім гостям діти подарували абетку побажань. Натомість, в нагороду за свій навчальний труд, Букварик вручив їм посвідчення про вивчення найпершої в житті книжки. П’ятикласники, на правах вже досвідчених школярів, надали дітям кілька порад, підготували для них «ромашки-дванадцятки», щоб ті рясно проростали в щоденниках наступного навчального року. Підводячи підсумки, Анастасія Сергіївна нагадала народну мудрість: «Хто багато читає, той багато знає».   З цим важко не погодитись … .


























Немає коментарів:

Дописати коментар